Beelden van steen en hout


Beeldend kunstenaar Krijn Verhagen is zich in eerste instantie gaan toeleggen op het vervaardigen van sculpturen in steen uit diverse hardere steensoorten. Zijn voorliefde gaat uit naar abstracte beelden waarin we mens en diermotieven kunnen terugvinden. Hij volgde een opleiding aan de Vrije Academie voor beeldende kunsten in zijn geboortestad Rotterdam.

Over zijn werk: De middel- tot harde brokken steen bewerkt hij tot vloeiende zachte vormen. Door de inzichten van zijn studie en de eigen wil van de gelaagde stenen is hij steeds meer naar de essentie van een oorspronkelijk uit te beelden vorm gegaan. De abstracte beeldvormen die hij nu maakt worden gekenmerkt door een lang weglopend lijnenspel.
Als vervolg is hij onlangs begonnen beelden te vervaardigen van diverse plaatmaterialen. Deze beelden verbeelden een sphere (symetrisch geografisch voorwerp) welke hij "globisphere" noemt. Globis staat voor gliding objects in space.

Exposities: Veel van de beelden staan geƫxposeerd in zijn permanente beeldentuin naast zijn atelier. Daarnaast exposeert hij zijn beelden regelmatig bij exposities alsmede ook op de jaarlijkse Kunst en Atelier routes van zijn gemeente Albrandswaard.

Inspiratie: Krijn vindt zijn inspiratie in de voortdurende zoektocht naar de geschikte steen en andere materiaalsoorten. Hij omschrijft zijn werk als "improviserend beeldvormen".